13 Eylül 2011 Salı

Parker House Rolls

Soberman ustam hem burada yazmıştı hem de tarifini burada vermişti. Yapıp denedim ve çok nefis bir ekmek ortaya çıktı. Zaten Soberman ustamın verdiği hiç bir tarif kötü çıkmaz.

Hamuru ekmek makinesinde yoğurdum, ardından resimlerdeki gibi açıp son kabarmasını yaptım. Tabii kullandığımız un farklı olduğu için makinede kıvam ayarı yapmak gerekti.

Malzemeler:
240ml süt
1 Yumurta
186g patates püresi (3/4 cup)
3 tbsp şeker
3 tbsp tereyağı oda sıcaklığında
1 1/4 tsp tuz
470g un (520g'ye kadar çıkılabilir)
2.5 tsp kuru maya


Artık çok yapılanlar listesine girdi bu tarif. Çocuklara okul için sandöviç ve kahvaltıda yenebilecek nefis bir ekmek. İşe sandöviç olarak getirmek için de çok uygun.

Hamuru katlama sırasında arasına peynir ve çekirdeksiz zeytin koyulabilir. Hatta sucuk veya salam küçük parçalar halinde eklenebilir. Yumuşak, pamuk gibi bir ekmek oluyor. Şiddetle tavsiye ederim.