23 Mart 2012 Cuma

Peynirler


Bu peynir bir isveç delikli peyniri. Tam doymuş salamuradan çıktıktan sonra şişme aşamasında gözle görülür bir şişme oldu. Morge ile yıkanmakta şu aralar.

Bunlar terleme kabını yan koyunca birbirini ezen camembert peynirleri. Eciş bücüş durduklarına bakmayın. Morge ile yıkanıp olgunlaştıktan sonra nefis olacak. 

Bu peynirimiz Comte tarifi ile yapıldı fakat dolabın nem ayarlarını tutturamayınca çok kurudu. Morge ile yıkamaya başladım ama kurtarabilecekmiyiz bilmiyorum.
 

Bu ise bir cheddar, o gün süt azdı fakat benimde beyaz peynir yapacak isteğim yoktu. Dolaba bir cheddar ekleyeyim dedim.

Altta bulunan kabın içindeki bezi dolabın ön tarafına asarak nemi %80 civarında tutabiliyorum.
Posted by Picasa